I. INVESTIGACIÓ HSCSP

Nou edifici de l’Institut d’investigació de HSCSP, Barcelona.

L’objecte del projecte és la construcció del nou edifici de l’Institut d’Investigació de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, dins el recinte històric de l’Hospital.
Una gran plaça enjardinada, protegida del sol mitjançant una pèrgola captadora d’energia que es convertirà en el punt de trobada i descans de l’hospital i en la imatge amable de la Institució.
El nou edifici proposat s’entén com a continuació de l’existent , la pèrgola ajuda a llegir-lo d’aquesta manera, i accepta les regles en quant a materials i composició de la façana per acabar construint un conjunt homogeni d’una sola peça que es converteixi en línea de límit del recinte.
No és possible fer una remunta sobre un edifici en activitat, per tant, tot el projecte s’ha dissenyat per tal de no haver-ho de fer. La proposta ha estat condicionada des de l’inici pel programa de fases.
Proposem construir una rambla que enllaçarà en la planta -1 des del nivell inferior del vestíbul principal, on es troba la cafeteria i la terrassa, fins al nou hospital, aprofitant els diferents patis a banda i banda del recorregut que permetran unes vistes immillorables sobre el recinte històric.

Data: 2011
Obra nova: 17.369 m²
Pressupost: 46.145.543 euros
Promotor: Fundació privada HSCSP view history .